Boek 'Marc Lange - Contrasten'

Cover boek 3d
24 pagina's een kleine indruk van het boek
Cover boek

De ambachtsman die vol passie aan zijn sieraden werkt, de kunstenaar die altijd op zoek is naar contrasten, de perfectionist die niets aan het toeval overlaat. Marc Lange ‘Contrasten’ toont de vele gezichten van sieradenontwerper, edelsmid en schilder Marc Lange (1972).

Lange wordt gezien als een van de toonaangevende sieradenontwerpers in Nederland. In 2007 werd een van zijn unieke creaties beloond met de eerste prijs in de Nederlandse Ontwerpwedstrijd voor Goud- en Zilversmeden en zijn werk is te bewonderen op tal van exposities. In zijn stijlvolle zaak in het historische centrum van Alkmaar heeft Marc Lange een collectie opgebouwd die even uniek is als imposant.

Dit jaar zit Marc Lange twintig jaar in het vak. Voor hem reden om in samenwerking met de schrijvers van uitgeverij Karakter Verhalen een boek te maken, gewijd aan zijn loopbaan.

In ‘Contrasten’ - dat begin november werd gepresenteerd tijdens de beurs ‘Sieraad’ in de Westergasfabriek in Amsterdam ­- praat Lange over de hindernissen die hij moest overwinnen in zijn leven en de ontdekkingsreis naar nieuwe vormen en kleuren in zijn werk door hem ook wel omschreven als ‘stijlvolle experimenten’.

Speciaal voor het boek vervaardigde Marc Lange drie sieraden. Het maakproces is stap voor stap in beeld gebracht. Lange combineert het traditionele ambacht met de modernste techniek als het in 3D ontwerpen en printen. In het boek komen ook dragers van zijn sieraden aan het woord. Openhartige portretten van mensen voor wie de sieraden een bijzondere waarde hebben.

Het boek (156 pagina’s) is rijkelijk geïllustreerd met full colour foto’s die een goed beeld geven van het oeuvre van Marc Lange.

MARC LANGE CONTRASTEN

ISBN/EAN 978 90 819858 0 2

Karakter Verhalen