fbpx

Nieuwe sieradencollectie Marc Lange eert Bauhaus

Edelsmid Marc Lange viert zijn 25-jarig jubileum met een eerbetoon aan zijn inspiratiebron Bauhaus. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat het Bauhaus werd opgericht, een revolutionaire Duitse kunst- en ontwerpschool waar functie en esthetiek hand in hand gingen. Dat de wereldberoemde stijl tot op de dag van vandaag inspireert, bewijst de jongste collectie van Lange. In heldere, tijdloze lijnen en een vleugje kleur viert hij zijn eigen jubileum én dat van Bauhaus.

Ozephius Gropius

Als hommage aan Bauhaus oprichter Walter Gropius heeft Lange zijn designklassieker Ozephius in een nieuw jasje gestoken. De ring is uitgevoerd in titanium, zwart zirkonium en geel-, rood- en witgoud. Een princess geslepen diamant en een rij pavé gezette diamanten sieren de strakke creatie. Prijs € 3380,-.

Aan banden

Titanium, geelgoud en diamant zijn de ingrediënten van armband Tension Geomatric. In dit eenvoudige ontwerp zijn de briljant geslepen diamanten in geometrische vormen geplaatst.  Prijs € 1885,-.

Les in eenvoud

De ring Less is more is typisch Bauhaus en verwijst naar de Duits-Amerikaanse architect en meubelmaker Ludwig Mies van der Rohe. Als laatste Bauhaus directeur introduceerde en hanteerde hij het minimalistische motto ‘Less is more’. In grijs titanium en diamant is dit ontwerp de absolute eenvoud. Prijs vanaf € 235,-.

© Copyright - Marc Lange